3 Tips om je relatie leuk te houden 0 1348

Gelukkige vrouwen geven een high-five

We weten allemaal dat we een relatie moeten onderhouden. Dat geldt voor een liefdesrelatie, maar in dit geval ook zeker voor een werkrelatie. Het is belangrijk om te laten weten dat je een ander waardeert. Dat kan zijn door de taken die hij verricht op de werkvloer of door hoe iemand is als persoon. Of het nu om een liefdesrelatie betreft of een werkrelatie, wij geven 3 relatie tips om de band te versterken. 

Tip 1: Een etentje 

Uit eten gaan is misschien wel de nummer 1 date in een liefdesrelatie. Het is iets wat sommige stellen gemakkelijk doen. Anderen hebben misschien wat minder te besteden, waardoor het wat moeizamer is. Toch is het belangrijker om zo nu en dan buiten de deur te eten in een relatie. Je moet een keer uit die bubbel, die we ons thuis noemen. Dat maakt de dynamiek heel anders en ook dat is belangrijk voor jullie relatie. 

Ook in de werksfeer is een etentje op zijn plaats. Je kunt uiteten gaan als een soort teambuilding of om wat te vieren. Heel veel bedrijven gaan bijvoorbeeld uit eten in de kerstperionde. Maar ook een op een zijn etentjes belangrijk. Zo kun je de werkrelatie sterk houden. Het is een informele manier van zakendoen, die door velen wordt gewaardeerd. 

Tip 2: Een bos bloemen

Een verrassingsfactor is ook belangrijk in een relatie. Neem zo nu en dan eens wat mee naar huis. Dat kan een doos bonbons zijn, haar favoriete snoepgoed of bijvoorbeeld een bos bloemen. Hiermee zeg je eigenlijk dat je aan haar denkt. Natuurlijk kun je er zelf ook nog iets bij vertellen, waaruit blijkt dat je haar echt waardeert. 

In een werkrelatie geef je vaak bloemen om iemand te feliciteren. Dat is dan ook heel belangrijk. Weet je dat iemand promotie heeft gemaakt? Bestel dan een bos bloemen. Maar ook als iemand een andere functie elders heeft gekregen en daardoor weggaat. Geef dan ook een bloemetje als blijk van waardering. Zo heb je ook de meeste kans dat jullie werkrelatie ook na de baan zich nog voort zal zetten. 

Tip 3: Een activiteit 

In een relatie is het belangrijk om actief te blijven. Daarom is het plannen van activiteiten ook een pré. Het liefst zo veel mogelijk verschillende. Ga bijvoorbeeld eens een keer wandklimmen of naar een klimpark. Dan blijf je actief met z’n tweeën. Dat is belangrijk voor je relatie. 

Een andere interessante activiteit zou een kanotocht kunnen zijn. Dan wordt jullie relatie echt op de proef gesteld. Weten jullie goed samen te werken? En redden jullie het tot de overkant? Of kiepen jullie ergens een keer om en hoe weten jullie daar dan mee om te gaan. Dat zijn interessante zaken om achter te komen. 

Activiteiten met je team zijn ook belangrijk om de werkrelaties goed in stand te houden. Zulke activiteiten worden vaak teambuilding genoemd. Bij de ene activiteit moet je weer meer samenwerken dan bij de andere. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een vlot. Jullie zullen je gezamenlijk in moeten spannen om het vlot zo stevig mogelijk te maken. Bovendien is het dan ook de kunst om zonder nat pak de overkant te bereiken. 

Een andere activiteit kan ook jeu de boule zijn bijvoorbeeld. Hiermee lijk je niet samen te hoeven werken. Toch moet je met je hele team je best doen om de anderen te verslaan. Enigszins is samenwerking en vooral aanmoediging dus wel vereist. Samen helpen jullie je team naar de overwinning. Jeu de boule in je eentje is ook maar saai natuurlijk. Daarom is het ook een geschikte teambuilding activiteit.

Previous ArticleNext Article
Overige ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tulpen als investering? 0 3894

Tulpen

Wereldwijd staat de tulp bekend als nationaal symbool voor Nederland. De kleurrijke bloemen zijn razend populair en de bloeiende bollenvelden trekken ieder jaar veel bezoekers. Toch is de tulp bij lange na niet zo populair als in de zeventiende eeuw. Investeerders rolden over elkaar heen om tulpen te bemachtigen en er ontstond een ware tulpenmanie onder handelaars.

Dwaze tulpenhandel in de Gouden Eeuw

Tussen 1634 en 1637 werd er volop gespeculeerd: Tulpenbollen waren gouden handel en hét product om nu in te investeren. Het duurde niet lang of de prijzen van de tulp schoten de pan uit. Tulpenbollen werden verkocht voor bedragen die hoger waren dan het salaris van een ervaren vakman. Zelfs in opties op tulpen die nog in de grond zaten werd gespeculeerd. Men droomde van snelle rijkdom.

Een grote economische bubbel

Wie het van een afstand bekeek zou gedacht kunnen hebben dat investeerders hun verstand hadden verloren. Nooit eerder in de wereldgeschiedenis beschreven economen zo’n speculatiegolf. De term ‘tulpenmanie’ zou hierdoor nog vaak gebruikt worden als metafoor voor een grote economische bubbel.

Bizarre prijzen

TulpenDe Hollandse tulp ging tijdens het hoogtepunt van de tulpenmanie voor bizar hoge prijzen over de toonbank. Terwijl er door handelaren nog steeds gespeculeerd werd, keerde het gewone volk zich tegen hen. Er werden pamfletten gemaakt waarin handelaars als zondaars werden aangesproken. Burgers zagen speculatie in die tijd als gokken en waarschuwden voor deze verdere handelspraktijken.

Een anonieme schrijver uit Hoorn schreef in zijn pamflet in 1936 dat de paars-witte papegaaitulp Viceroi  tulp op dat moment evenveel waard was als 4 karrenvrachten rogge, 8 vette varkens, 4 vette ossen, 12 dikke schapen, 2 vaten wijn, 2 karrenvrachten tarwe, 4 vaten bier, 1000 pond kaas, 2 tonnen boter, een zilveren kelk, een bed, een aantal kledingstukken én een schip om deze vracht in te vervoeren. Bizar!

De bubbel knapt

Het einde van de gekte kwam in zicht toen bleek dat veel floristen tulpen hadden verkocht die zij niet bezaten, aan kopers die daar helemaal geen geld voor hadden. De bel knapte en de tulpenhandel stortte in. Als typisch Nederlands product kwam de tulp de crash wel weer te boven, maar de tulpenmanie was voorgoed voorbij.