Even helemaal weg uit de dagelijkse sleur 0 3143

Relax Time

Werk, gezin en andere dagelijkse bezigheden slokken al je tijd en energie op. Soms zou je willen dat je er eventjes aan kunt ontsnappen. Geen wekker, lekker eten en drinken, genieten van de zon en je niet bekommeren om het huishouden. Kortom; gewoon helemaal niets! Wat houdt je eigenlijk tegen? Een keer in de zoveel tijd even aan de dagelijkse sleur ontsnappen helpt om de batterij weer op te laden. Daarna ben je weer die leuke ouder, behulpzame collega of liefhebbende partner. Lekker tijd nemen voor jezelf? Gewoon doen!

Een paar dagen weg doet wonderen

Om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen denk je misschien aan een vakantie in het buitenland van minimaal 2 weken. Lekker natuurlijk, maar een paar dagen weg is meestal al voldoende. Hoe je deze invult en wat voor jou de ultieme manier is om de batterij weer op te laden bepaal je helemaal zelf. Je lekker in de watten laten leggen in een wellness-resort, op de fiets stappen en ’s avonds moe maar voldaan in een B&B het bed inrollen of een stad bezoeken waar je nog nooit eerder bent geweest. Last minute je koffertje inpakken en dan pas bedenken wat je gaat doen en waar je naar toe gaat? Of toch liever alles al ver van tevoren plannen? Het maakt niet uit, zolang jij je er maar prettig bij voelt.

Alleen op pad of met een heel gezelschap

Misschien vind je het heerlijk om helemaal alleen op pad te gaan. Geen rekening houden met een ander, doen wat je zelf wilt en de vrijheid om je eigen bestemming te kiezen. Ben je een echt gezelschapsdier en ontspan je alleen maar met vrienden en vriendinnen om je heen? Nodig ze uit voor een paar dagen weg. Waarschijnlijk kunnen zij ook wel een uitje gebruiken om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Plan bijvoorbeeld een paar dagen wandelen in en ontdek daarbij de mooiste gebieden van het land. Onderweg hebben jullie alle tijd om lekker bij te kletsen en actuele gebeurtenissen met elkaar door te nemen. Laat voor de gelegenheid tassen met logo bedrukken waarin het eten en drinken voor onderweg kan worden meegenomen. Zijn jullie dol op winkelen? In Brussel, Gent of Luik slagen jullie gegarandeerd. Om ook aan het milieu te denken nemen jullie papieren tassen met opdruk mee waarin de aankopen opgeborgen worden.

Deel je dagen anders in

Natuurlijk kun je niet altijd zomaar een paar dagen weg. Wat al heel erg helpt om de dagelijkse sleur te doorbreken is door een goede balans te maken. Ga na een dag werken even naar de sportschool voor een actieve work-out. Spreek met een vriendin af om lekker te gaan lunchen in de stad. Of ga een wandeling maken, ook al is het geen uitnodigend weer om naar buiten te gaan. Door de weerselementen te bestrijden zoals wind, regen of kou kun je het hoofd weer even helemaal leeg maken. En dat geeft voldoende energie om je weer fris en fruitig met de alledaagse dingen bezig te houden.

Previous ArticleNext Article
Gezondheid ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *