Vier interessante feitjes over muurverf 0 1041

Verf met Verfroller

Er valt meer te leren over muurverf dan je wellicht zou verwachten. We hebben allemaal wel eens een muur geverfd. Misschien was je net verhuisd of wilde je een reeds geverfde muur van een nieuwe uitstraling voorzien. Je staat er misschien niet bij stil, maar muurverf is een interessanter onderwerp dan je zou denken. Daarom hebben we hieronder een aantal interessante weetjes over muurverf voor je verzameld. 

Muurverf in één laag aanbrengen

Als je wel eens een muur van verf hebt voorzien, is de kans groot dat je minimaal twee lagen moest aanbrengen om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Bij de meeste verfproducten heb je het probleem dat louter een verflaag ervoor zorgt dat er banen en strepen te zien zijn in het eindresultaat. Dat ziet er niet chique uit. Twee lagen aanbrengen is de beste manier om voor een goede dekking te zorgen, zonder banen en strepen.

Maar wist je dat er ook producten verkrijgbaar zijn waarbij je maar één verflaag hoeft aan te brengen? Zelfs met die ene laag zie je geen banen en strepen terug in het eindresultaat (mits het naar behoren is aangebracht). Hierdoor hoef je maar één laag aan te brengen en dus minder tijd te spenderen aan het schilderen. Dit soort uitmuntend dekkende producten kosten vaak duurder, maar doordat ze efficiënter en met minder verf aangebracht kunnen worden is het rendement per vierkante meter hoger. Uiteindelijk levert het je dus een besparing op. Een goed voorbeeld van een dergelijke muurverf is Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

Afwasbare muurverf

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: er is een vlek op de muur ontstaan. Misschien knoeide je met een saus in de keuken of sloeg je een mug dood tegen je muur. Hierna probeerde je met een natte doek de vlek te verwijderen, maar in plaats daarvan ontstond er een glanzende vlek in je verflaag. Helaas is er in dat geval geen gebruik gemaakt van afwasbare muurverf. Maar deze soort muurverf is wel verkrijgbaar en is een must voor bijvoorbeeld je keuken. Afwasbare muurverf, muurverf met schrobklasse 1, kan gereinigd worden zonder dat er vlekken achterblijven.

Waterbestendige muurverf

In ruimtes zoals badkamers en kelders is er sprake van een hoger vochtgehalte. Zo is de badkamer bijvoorbeeld de plek waar je een douche of bad neemt, waarbij condens vrijkomt. Pas je in dit soort vertrekken een verf toe die hier niet tegen bestand is, dan heb je problemen. Hierdoor kunnen vochtproblemen ontstaan die op den duur leiden tot schimmelplekken. Gelukkig is er waterbestendige muurverf. Bijkomend voordeel is dat dit vaak ook schimmelbestendige verf is. Google simpelweg op badkamerverf en je zult vinden wat je nodig hebt voor deze klus.

Spuitmuurverf

Denk je aan het schilderen van je muren, dan stel je jezelf waarschijnlijk voor dat je met een roller en een kwast in de weer moet. Nog steeds maken veel mensen hier gebruik, maar er zijn tegenwoordig ook muurverf producten verkrijgbaar die je met behulp van een verfspuit aan kunt brengen. Sommige muurverven zijn hier speciaal voor gemaakt, andere producten moet je ietwat verdunnen met water zodat ze niet te dik zijn voor de verfspuit. Verf op een muur spuiten gaat een stuk sneller in vergelijking met het gebruik van een roller en een kwast. Daardoor is dit een interessant alternatief.

Previous ArticleNext Article
Woning ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *