Geniet van een gezellige winteravond met vrienden! 0 6294

Een Gezellige Winteravond

Het is weer even wennen nu de temperatuur verder zakt en je misschien moet afkicken van die zomerse temperaturen. Het vraagt bovendien een aanpassing om de gewoonte van een heerlijk aperitief bij valavond bij te stellen. Hoe kun je deze gezellige gewoonte een nieuw elan geven tijdens de lange en donkere avonden? Enkele tips.

Gezellige avond

Nodig vrienden uit bij je thuis. Heb je een leuk buitenhuisje of een overdekt terras, dan is dat ‘the place to be’, ook in de winter. Enkele terrasverwarmers of een vuurkorf doen wonderen om de koude te verjagen. Voorzie ook warme fleece dekentjes. Ze helpen echt om de koude te verdrijven en geven een gezellige cachet aan de buitenruimte.

Voorzie lekkere hapjes, zoals een gesmolten brie met lekkere stukjes brood of hartverwarmende kroketjes in allerlei smaken. Uiteraard mag een lekker flesje wijn niet ontbreken dat je voordelig kunt scoren door bijvoorbeeld te kiezen voor een Riesling. Kies voor een wijn met een sterker smaakprofiel dan je normaal zou kiezen. Het geeft meer body aan je gerechtjes en past ook gewoon beter bij de winter. Wedden dat je snel de verfrissende wijntjes waar je zo van genoot op die hoogzomerdagen zult vergeten? Elk seizoen vraagt zijn eigen lekkernijen dus omarm ze en geniet!

Après-ski

Wil je helemaal uitpakken? Organiseer dan een winterparty bij je thuis wanneer het buiten echt gaat vriezen. Vraag aan je gasten om hun warmste skipak aan te trekken en creëer een Oostenrijkse après-skisfeer. Zet je ligstoelen buiten en maak een toog in je tuin om de sfeer op te wekken.

Bij een après-ski feestje hoort lekker eten en drank. Voor het eten kun je kiezen voor gerechten die iedereen lust en het jou wat gemakkelijker maken in de keuken. Denk maar aan een Wienerschnitzel of een braadworst met zuurkool. Superlekker! Naar een bijpassend drankje hoef je niet ver te zoeken want met een voorraad Oostenrijkse wijn breng je de sfeer uit de winterbars gewoon bij je thuis. Wat later op de avond kun je het beroemde nageltje klop lanceren voor een avond vol plezier.

Na de lichte lunch of het diner, trakteer je gasten op een fuif met Tiroler muziek. Misschien wel de aftrap voor een geplande reis naar een winterskigebied straks? Of een fijne herinnering aan die legendarische winterreizen die jullie samen hebben gemaakt. De avond sluit je af met hartverwarmende jenever.  De winter is nog nooit zo plezant geweest!

Previous ArticleNext Article
Culinair ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *