5 tips voor koele nachten bij hoge temperaturen 0 1924

Koele Nachten

De zomer is ongetwijfeld het leukste seizoen van het jaar. De aangename temperaturen zorgen dan ook voor gezellige zomeravonden met vrienden of familie. Maar wanneer je uiteindelijk je bed in gaat, lig je soms nog uren wakker door de hitte, en dat is lastig. Zeker wanneer je er in de ochtend weer vroeg uit moet. Gelukkig bestaan er enkele tips en tricks die zorgen voor een betere nachtrust tijdens warme dagen. Hier vind je er alvast 5.

Katoen en linnen zijn je beste vriend

Ben jij ook zo iemand die niet kan slapen zonder een laken, zelfs niet wanneer de temperatuur tijdens de dag boven de 30 graden klimt? Dan zijn katoen en linnen je beste vriend. Dit zijn ademende stoffen die vermijden dat je erg gaat zweten. Op die manier zorgen ze er dus voor dat je het niet nog warmer hebt wanneer je beslist om toch te slapen met een deken.

Sluit de gordijnen

Deze tweede tip is een klassieker, en er zit dan ook een hele simpele logica achter. Wanneer je je gordijnen of horizontale jaloezieën sluit, vermijd je dat er direct zonlicht in de slaapkamer schijnt. Dit zal je al snel merken aan de temperatuur in de ruimte. Nog beter is het installeren van zonwering, maar dat is een overweging die je zelf moet maken.

Schaf een draagbare airco aan

Heb je geen ingebouwde airco in de slaapkamer? Dan kan een draagbare airconditioner een goede oplossing zijn. Wanneer hij niet meer nodig is, berg je hem makkelijk weer op. Tijdens zwoele nachten zal hij een ideale temperatuur creëren voor een goede nachtrust. Airco heeft als groot voordeel dat het meteen effect heeft.

Neem een koude douche voor het slapen

Ten vierde zal het nemen van een koude douche, net voor het slapen gaan, wonderen doen. Het koelt meteen je hele lichaam af, en je voelt je na een hele dag zweten weer fris om te slapen. Je kan trouwens ook een natte handdoek mee naar bed nemen. Die kan helpen om je de volledige nacht koel te houden.

Investeer in goede isolatie

Goede muurisolatie heeft een zeer positief effect op de temperatuur in de slaapkamer. Het zorgt ervoor dat warmte niet zomaar de kamer in kan dringen, en de frisse lucht binnen blijft. Dit is ook de reden dat je alle deuren en gordijnen of jaloezieën best goed sluit.

Previous ArticleNext Article
Gezondheid ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *