Hier vind je de mooiste kunst 0 285

De Mooiste Kunst

In elk museum vind je kunst, maar niet alle kunst vind je in een museum. Er zijn tal andere plekken, waar je kunt genieten van kunst. Kunst is namelijk een verzameling van verschillende soorten creaties. Zo is een schilderij, een kunstwerk, maar ook een dans of theatershow behoort tot kunst. Maar, wat zijn bijvoorbeeld musea of andere plekken waar kunst verzameld wordt, waar je écht moet zijn geweest?

Upside down – Amsterdam

Dit nieuwe museum is echt een modern museum. Hier vind je te gekke decors en kamers die zijn ingericht om jouw perfecte Instagram foto te schieten. ‘Upside down’ staat natuurlijk centraal in dit museum. Zo lijkt het op elk decor of je zweeft of aan het plafond hangt. Een kiekje in de ballenbak of in jouw eigen privéjet? Niks is te gek bij dit museum. In de kamers van Upside down creëer jij jouw eigen kunstwerk! 

WONDR Experience – Amsterdam

Naast de Upside Down is er in Amsterdam nog een museum waar je de beste Instagram kiekjes kunt schieten, namelijk: WONDR Experience. Waar je in de Upside Down in een roze privéjet schittert, val je bij WONDR achterover in een ballenbak vol roze spekken. Dit soort musea zijn een uitkomst voor millennials en ook voor de allerkleinsten is het natuurlijk genieten. Naast het museum heeft WONDR ook een eigen roze strand. Hier kun je verder met het schieten van Instagram waardige foto’s, terwijl je van je cocktail geniet. Denk er wel om dat WONDR en Pink Beach twee verschillende plekken zijn, waardoor je voor beide vooraf moet reserveren

Moco Museum – Amsterdam

Heel toevallig zit het derde museum dat we willen belichten ook in Amsterdam. Bij Moco wordt hedendaagse kunst tentoongesteld aan een groot publiek. Je vindt er dan ook werk van moderne kunstenaars, zoals bijvoorbeeld van Banksy. Hij is bijvoorbeeld bekend van ‘Girl with Balloon’.  De kunstwerken die je in de Moco vindt zijn echte eye openers, wat je zelf eens moet ervaren. Wie weet zit er een expositie bij die jou aanspreekt. Je kunt ook kunstwerken van de artiesten kopen. Wil je liever een schilderij aan de muur? Zorg dan wel dat je op de juiste manier kiest. Een kunstwerk aan de muur is mooi, maar teveel er voor betalen dat wil natuurlijk niemand. 

Corpus museum – Oegstgeest 

Van Instagram musea en moderne kunst gaan we naar een ander uniek museum. In het Corpus in Oegstgeest, kun je namelijk door de mens wandelen. Dit museum is ingericht in het menselijk lichaam en is geschikt voor jong en oud, want iedereen kan hier iets van leren. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat er gebeurt met je oor als je muziek luistert of wat er gebeurt als je een splinter hebt. Een museum was nog nooit zo spannend, leerzaam en leuk. Wellicht snappen de kinderen na deze ervaring waarom gezond eten zo belangrijk is. Eindelijk worden die groenten in het vervolg een keer opgegeten. 

Museum van Illusies – Maastricht

Aan de ene kant lijkt dit museum een beetje op een van de Instagram waardige musea die we hierboven al besproken hadden. Zo heb je ook verschillende kamers en decors. Waar je in de ene ruimte “op z’n kop hangt” zie je in een andere ruimte jezelf in meervoud. In het museum vind je kaleidoscopen, stereogrammen, hologrammen en optische illusies. Een ding is zeker: na een bezoekje aan dit museum kraken je hersenen. Want hoe kunnen jullie allemaal iets anders zien? En hoe is het gemaakt? Dat is en blijft een vraag. En is het mooie van kunst ook niet dat iedereen het op zijn eigen manier waardeert?

Previous ArticleNext Article
Uncategorized ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *