Wereldkampioenschap voetbal 2022: Tips, wedstrijdschema en odds 0 1348

Wereldkampioenschap Voetbal 2022 in Qatar

Het WK 2022 in Qatar is het grootste voetbalevenement van dit jaar. Spelers en fans over de hele wereld kijken al jaren uit naar het evenement. Het eerste WK in de winter zal bijzonder kort zijn, maar het zal daardoor bijna elke dag talrijke hoogtepunten opleveren.

Natuurlijk hebben de beste weddenschappen sites hun kansen op het winnen van het WK allang vastgesteld. Er zijn echter een paar verrassingen in petto, die niet noodzakelijk de sportieve prestaties weerspiegelen.

Wie zijn de favorieten om te winnen?

De Wereldbeker in Qatar is nog maar een maand van ons verwijderd. Er zijn echter al enkele favorieten vastgesteld. Natuurlijk zijn alle teams gebrand op de grote titel, maar slechts een paar van deze teams behoren tot de favorieten en grootste kanshebbers. Onder hen is natuurlijk wereldkampioen Frankrijk. Het team rond topster Kylian Mbappé is gebrand om zijn titel te verdedigen.

Als je naar de ploeg kijkt, is dit helemaal niet onwaarschijnlijk. Van de keeper tot de aanval, de Franse nationale ploeg is uitgerust met spelers van wereldklasse. En de leeftijdsopbouw lijkt ook te kloppen. Jonge, zeer getalenteerde spelers in combinatie met ervaren leiders geven het team ongelooflijke kwaliteit. Natuurlijk is Brazilië ook bij elk WK een van de topfavorieten. Neymar en co deden het niet al te best op de laatste drie WK’s, maar dat verandert niets aan hun status als favoriet.

Naast Frankrijk komen twee andere topkandidaten voor het WK 2022 in Qatar uit Europa. Want Duitsland en Spanje zijn ook gebrand op de titel en willen hun topprestaties in het voetbal onderstrepen. Het is bijzonder spannend dat beide teams elkaar al in de groepsfase ontmoeten en er dus relatief vroeg een eerste ranglijst bekend is.

De verlengde kring van favorieten

Zoals bij elk WK zal er ook in 2022 weer een uitgebreide groep favorieten zijn. België, bijvoorbeeld, is een van de teams die vaker naar voren komt bij verschillende wereldkampioenschappen. Hoewel de grote droom van een WK-titel nooit is uitgekomen en het gouden tijdperk van de nationale ploeg ten einde loopt met de vorderende leeftijd van Kevin de Bruyne en andere topspelers, zou de derde plaats op het WK 2018 de ambities nog eens kunnen onderstrepen.

Eindelijk terug in de mix dit jaar is Nederland. Nadat het team in 2018 niet verder kwam dan de kwalificaties, behoort het dit jaar opnieuw tot de uitgebreide groep favorieten. Na topprestaties op de WK’s van 2010 en 2014 mag worden aangenomen dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal ook in Qatar grote ambities heeft.

Natuurlijk mag Argentinië niet ontbreken als we het hebben over een mogelijke winnaar van het WK. Vanwege zijn leeftijd krijgt Lionel Messi waarschijnlijk de laatste kans om zijn glansrijke carrière te bekronen met een WK-titel in Qatar. En met Engeland treedt ook een ander opmerkelijk nationaal team toe tot de uitgebreide titelkring.

Bijna niemand had verwacht dat Kroatië in 2018 de finale zou halen. Hoewel het duidelijk was dat de nationale ploeg met Luka Modric en co. zeker zijn kwaliteiten heeft, was een plaats in de finale vrij onrealistisch. Op basis van deze sterke prestaties op het vorige WK moet Kroatië ook in Qatar tot de uitgebreide groep favorieten behoren.

Wat zeggen de bookmakers over de kansen?

Kijkend naar de aanbieders van weddenschappen lijkt er een duidelijke, maar bijzondere favoriet te zijn voor de titel van het WK 2022 in Qatar. Brazilië staat bijna overal als een van de laagste in de weddenschaplijsten. Zij worden gevolgd door Frankrijk, die volgens de bookmakers met enige achterstand de titelrace ingaan. Engeland en Spanje doen het ook niet best en krijgen in de meeste gevallen minder dan 10,0.

Net boven de 10,0 staat Duitsland, gevolgd door Nederland, België en Portugal. Denemarken volgt met een ruimere marge, met kansen tussen 29,0 en 35,0. Kroatië, Uruguay, Senegal en Zwitserland staan ook nog onder de 100.

Het is interessant dat Costa Rica van alle aanbieders het slechtst presteert en in sommige gevallen zelfs achteraan komt. Hoewel het team pas op het laatste moment de kwalificatie heeft gehaald, ging dat met een echt machtsveertoon en een aantal interessante overwinningen.

Qatar wordt overigens door de meeste bookmakers niet afgeschilderd als het team met de slechtste kansen om het WK te winnen. Dit komt mogelijk door het thuispubliek die bevooroordeeld naar hun ploeg kijken. Naast Costa Rica vormen Saoedi-Arabië en Iran de achterhoede.

De belangrijkste data op het WK 2022

Het WK 2022 in Qatar zou oorspronkelijk op 21 november 2022 van start gaan. Op verzoek van het gastland is de startdatum nu een dag vervroegd en zal Qatar zijn eigen openingswedstrijd hebben tegen Ecuador. Het WK zal dus, anders dan gepland, op 20 november van start gaan. Terwijl de openingsceremonie uren voor de aftrap plaatsvindt, zal de sportieve krachtmeting om 17.00 uur plaatsvinden.

Er zijn al enkele hoogtepunten in de groepsfase. De wedstrijd tussen Duitsland en Spanje, die plaatsvindt op 27 november om 20.00 uur, wordt bijzonder spannend. Ook de duels tussen Wales en Engeland op 29 november, Polen en Argentinië op 30 november en België en Kroatië op 1 december kunnen explosief zijn. Het einde van de groepsfase wordt op 2 december bezegeld met de wedstrijd tussen Kameroen en Brazilië.

De ronde van 16 wedstrijden wordt dan gespeeld van 3 tot en met 6 december 2022. Op 9 en 10 december worden de kwartfinales gespeeld en op 13 en 14 december de halve finales. De grootste en laatste krachtmeting vindt plaats op 18 december om 20.00 uur, wanneer de twee finalisten elkaar ontmoeten en de officiële wereldkampioen van 2022 wordt gekroond.

Zijn er nog geheime favorieten?

Er zijn ook enkele geheime favorieten voor het WK 2022 in Qatar. Denemarken bijvoorbeeld had een bijzonder sterke kwalificatiecampagne en zal uiteraard proberen deze prestatie te evenaren op het WK. Ook Uruguay haalt de sportieve top en wordt beschouwd als het Zuid-Amerikaanse team waar veel verwacht van kan worden.

Eigenlijk zou Portugal bij de uitgebreide groep titelkandidaten op het WK moeten horen, maar de nationale ploeg heeft sinds 2006 geen echte successen meer gemaakt op een WK. Daarom kan Portugal als geheime favoriet worden aangemerkt, want Cristiano Ronaldo en zijn pure honger naar succes kunnen vaak bergen verzetten.

Mexico heeft de afgelopen WK’s nogal wat stof doen opwaaien, omdat de nationale ploeg zich altijd wist te handhaven in sterke groepen, maar vervolgens in de ronde van 16 direct faalde.

Previous ArticleNext Article
Overige ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *